• Fler cancerfall i gruppen kvinnor med svår sömnapné

[2019-08-15] Gruppen kvinnor med svår sömnapné tycks ha förhöjd risk att drabbas av cancer, visar en aktuell studie. Något orsakssamband påvisas inte, men länken mellan nattlig syrebrist hos kvinnor och större cancerrisk är ändå tydlig.

• Indiska fotokonstnärer gästar Akademin Valand i september

[2019-08-14] I september anordnas ett symposium på Akademin Valand, Göteborgs universitet, som lyfter hur fotografi kan användas för att synliggöra sociala, politiska och miljömässiga utmaningar. Bland de medverkande finns flera av Indiens stora samtida fotokonstnärer.

• Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

[2019-08-14] Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

• Konferens om medeltidens förfalskade litteratur och konst

[2019-08-13] I veckan startar konferensen Faking it på Humanistiska fakulteten - om medeltida och tidigmoderna förfalskningar inom bland annat litteratur, guld och konst.

• Utveckling av mer hållbara produkter gynnas av industrigemensamt samarbete

[2019-08-06] Sandra Samuelsson är ny forskare på Gothenburg Research Institute. I somras disputerade hon vid Företagsekonomiska institutionen. I sin avhandling följde hon mjölkförpackningens väg genom en designprocess. En produkt som när den slängs blir stora volymer avfall.